Tost z chałki z bobem i serkiem śmietankowym

Uwielbiamy sezonowe przekąski! Jedną z nich są rozpływające się w ustach, smażone na maśle grzanki z chałki, udekorowane puszystym serkiem i bobem. Brzmi doskonale, prawda? Przygotowanie ich zajmie Ci zaledwie kilka chwil! Poznaj przepis na tosty idealne!


poziom trudności: łatwe

ilość porcji: 2

czas przygotowania: 20 minut


Składniki:

  • świeża chałka
  • masło do smarowania
  • 100 g serka kanapkowego
  • 50 g sera feta
  • szczypior do smaku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • miód do smaku
  • ugotowany bób

Przygotowanie:

1. Chałkę pokrój na równe kromki.

2. Każdą z nich posmaruj z obu stron masłem.

3. Na rozgrzaną patelnię połóż posmarowane kromki i podsmaż z obu stron.

4. Wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, fetę, drobno posiekany szczypiorek, sok z cytryny i odrobinę miodu.

5. Gotową pastę nałóż na grzanki z chałki.

6. Każdą kromkę udekoruj bobem i posyp szczypiorkiem. Gotowe!


Przepisy redakcji Food and Design w formie wideo znajdziesz na naszym Instagramie!

https://www.instagram.com/foodanddesignpl/

fot. agencja kreatywna Od kuchni

Food and Design