Ciabatta z burratą i brzoskwiniami

Chrupiąca ciabatta z dodatkiem rozpływającej się w ustach burraty, soczystych brzoskwiń i aromatycznego tymianku. Brzmi apetycznie? Sprawdź przepis, który zdecydowanie skradnie Twoje serce i… kubki smakowe!


poziom trudności: łatwe

ilość porcji: 1

czas przygotowania: 10 minut


Składniki:

  • 1 ciabatta
  • 1 burrata
  • 3 plastry Prosciutto Crudo
  • 1 duża brzoskwinia
  • 1 płaska łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • szczypta świeżego tymianku
  • oliwa lub masło do przesmażenia ciabatty

Przygotowanie:

1. Ciabattę przekrój na pół i przesmaż na oliwie lub maśle.

2. Na gorącej ciabattcie ułóż burratę, Prosciutto Crudo oraz pokrojoną w plasterki brzoskwinię.

3. Całość polej miodem (opcjonalnie) i posyp świeżym tymiankiem. Smacznego!


Przepisy redakcji Food and Design w formie wideo znajdziesz na naszym Instagramie!

https://www.instagram.com/foodanddesignpl/

fot. agencja kreatywna Od kuchni

Food and Design