Bułkę przez Bibułkę otwiera się w Łodzi!

Bułkę przez Bibułkę to jedna z najpopularniejszych sieci śniadaniowni w Warszawie, która  od ponad dekady nieprzerwanie serwuje wyjątkowe śniadania, kawę i Prosecco. Już 23  listopada otworzy swój szósty lokal, tym razem w prestiżowej łódzkiej inwestycji FUZJA.  

Bułkę przez Bibułkę to miejsce stworzone dla każdego, kto chce rozpocząć dzień w miłej  atmosferze przy ulubionym posiłku. We wszystkich lokalach goście mogą zamówić popularne  śniadaniowe pozycje przez cały dzień, w towarzystwie kawy na bazie ziaren z palarni PRASKA lub  Prosecco, którego selekcją właściciele zajmują się osobiście. 

Markę założyli Ola i Jacek Dojnikowscy, którzy w 2012 roku otworzyli pierwszy, niewielki lokal na  warszawskim Mokotowie. Dzięki prostemu menu, wysokiej jakości produktom i przyjaznej  atmosferze miejsce szybko zyskało popularność, co doprowadziło do otwarcia kolejnych lokali na  terenie Warszawy oraz Konstancina-Jeziorny. Teraz, po 12 latach, Bułkę przez Bibułkę wychodzi  poza warszawski rynek i debiutuje w Łodzi.  

Menu Bułkę przez Bibułkę to śniadaniowa klasyka, która świetnie sprawdza się również jako lunch  czy kolacja. Do śniadania można zamówić kieliszek Prosecco, podkreślając celebracyjny charakter  poranka. W ofercie znajdują się również opcje dla wegetarian i wegan, ponieważ filozofią marki  jest otwartość na potrzeby różnych gości.  

Lokal w FUZJI będzie największym lokalem. Duże, przestronne wnętrze dopełniają meble, ręcznie  tworzone konstrukcje wydzielające przestrzenie oraz mozaika na podłodze. Wszystko to połączone  będzie z oryginalną cegłą, która jest nieodłącznym elementem wszystkich konceptów Bułkę przez  Bibułkę, a także tej rewitalizowanej łódzkiej inwestycji. Wnętrze dla ponad 60 osób wypełni  drewno, stal, klasyczne białe dodatki i błękitne akcenty. Będzie jasno, przytulnie i kameralnie. Tak,  aby każdy niezależnie od celu wizyty, upodobań czy potrzeb poczuł się w lokalu dobrze.  

Marka od lat pozostaje w czołówce na kulinarnych listach warszawskich śniadaniowni,  przyciągając gości doskonałą obsługą, pyszną kuchnią i wyjątkową atmosferą. To zdecydowanie  więcej niż śniadaniownia – to miejsce, w którym spędzisz czas dokładnie tak, jak lubisz – w  przytulnym wnętrzu, z wyjątkowym jedzeniem i w miłej atmosferze.  

Teraz, nareszcie, także w Łodzi!

[materiał prasowy]

Food and Design